Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

blakeiopedia


Το blakeia, πρωτοπόρο πάντα σε ιδέες, θεσπίζει από σήμερα το section του blakeiopedia.

Σκοπός μας είναι να δίνουμε με τρόπο απλό και κατανοητό δύσκολες έννοιες της καθημερινότητας ώστε να γίνονται αποδεκτές από όλους τους βλαμμένους φίλους μας.

Στη σημερινή πρώτη καταχώρηση θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στις απανταχού γυναίκες έναν ποδοσφαιρικό όρο: το offside (οφ σάιντ).

Offside [οΦ σάιντ] ουσιαστικό: ποδοσφαιρικός όρος που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει την "παράνομη" θέση που μπορεί να έχει ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής σε σχέση με τους αμυνόμενους.

Παράδειγμα:
Φανταστείτε πως βρίσκεστε στον Καλογήρου ένα Σάββατο απόγευμα. Γίνεται ο χαμός και περιμένετε στην ουρά για να πληρώσετε. Μία άλλη κυρία βρίσκεται στην αρχή της σειράς στο ταμείο και πληρώνει. Ανάμεσα σε εσάς και τη πρώτη κυρία (που πληρώνει) βρίσκεται μια τρίτη κυρία. Ακριβώς πίσω από το κεφάλι της ταμεία βρίσκεται ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ζευγάρι παπούτσια που δεν είχε πέσει στην αντίληψή σας μέχρι πρότινος. Η ταμπέλα από πάνω του γράφει: "Τέλος Εποχής - 50%"...

Παράλληλα με τον ενθουσιασμό σας με σφυγμούς εκστατικού χαρακτήρα, συνειδητοποιείτε πως η κυρία μπροστά σας κοιτάει ακριβώς τα ίδια παπούτσια που σας χάρισαν στιγμές ακαριαίας ηδονής. Και οι δύο (εσείς και η εν λόγω κυρία) έχετε αφήσει τις τσάντες σας στις αντίστοιχες φίλες σας (γιατί shopping χωρίς την φίλη μας δεν είναι shopping) και έχετε πάνω σας μόνο τα λεφτά που χρειάζονται για τα ψώνια που κρατάτε. Θα ήταν πραγματικά αγενές και ανήκουστο για μια σικ κοπέλα σαν και εσάς να μπείτε μπροστά από την κυρία χωρίς να έχετε την τσάντα με τα λεφτά μαζί σας (σας θυμίζουμε πως την κρατάει η φίλη σας) ενώ πάνω σας έχετε μόνο όσα λεφτά χρειάζονται για να αγοράσετε τα παπούτσια που κρατάτε. Όμως για καλή σας τύχη διασταυρώνετε τα βλέμματά σας με τη φίλη σας η οποία καταλαβαίνει αμέσως την κατάσταση και ετοιμάζεται να σας πετάξει την τσάντα σας προκειμένου να έχετε επιπλέον χρήματα για να αγοράσετε τα πεδιλάκια που μπανίσατε.

Αν σας την πετάξει και για να την πιάσετε θα πρέπει να προσπεράσετε την κυρία-ανταγωνιστή σας και άρα να αγοράσετε πρώτη τα παπούτσια θα ήταν σωστό και καθόλου αγενές. Έτσι δεν είναι;

Απεναντίας αν περνάγατε μπροστά της πριν η φίλη σας σας πετάξει την τσάντα (και φαινόταν εν τέλει ότι της φάγατε την σειρά εν ψυχρώ και με μόνο σκοπό να "αρπάξετε" τα παπούτσια από εκείνη) θα ήταν μεν σωστό αλλά πάρα πολύ αγενές (πράγμα που δεν σας αρμόζει). Θυμηθείτε πως θα ήταν τελείως απρεπές να προσπεράσετε πριν σας πετάξουν την τσάντα σας!!!

11 σχόλια:

Βλαμμενος είπε...

αυτο το παιδι...αυτο το παιδι...!!!

και οπως παντα δεν ειναι τυχαιο που ασχολειται με τα γυναικεια θεματα. Ειδα και επαθα να τον πεισω να βγαλει τις γοβες!!

Γιώργος Τ. είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=pp7dYelIkeM

Χώσε και την απεικόνιση από Γιάννη Σερβετά... Θρυλικό βίντεο!!!!

Σκορπινα είπε...

Ρε παιδιά όσς φορές έχω διαβάσει αυτό το μειλ έχω ζοριστεί για να καταλάβω το οφσαϊντ...Δεν είναι πιο εύκολο χωρίς παπούτσια και λοιπές βλακείες??εεΕ?

Kopanatzis είπε...

@Σκορπίνα
Ειλικρινά δε περίμενα να σε δυσκολέψουν τα παπούτσια στον ορισμό. Δεν είχα αυτή τη πρόθεση. Για να επανορθώσω... αντί για παπούτσια προσπάθησε να το καταλάβεις με κοσμήματα folli follie.
Αν παρόλα αυτά αντιμετωπίσεις ξανά δυσκολίες πες μας να σου δώσουμε και 3ο παράδειγμα!

kat. είπε...

μα τι φανταστικό παπουτσάκι είναι αυτό; μπορώ να το έχω ρε ροζ, μαύρο και λαχανί χρώμα;;

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, γι'αυτό υπάρχει αυτός ο τυπάς με τη στολή στην είσοδο κάθε μαγαζιού; Ναι, αλλά δεν τους έχω δει ποτέ να σφυράνε κανα φάουλ...

Εξ'άλλου, δε νομιζω ότι στέκει αυτό που λες, γιατί τι, κάθε πελάτισσα βάζει και γκολ; Μας δουλεύεις; Τότε πόσο θα ήταν το σκορ στο τέλος της ημέρας; Πολύ λάθος παρομοίωση θεωρώ. Εκτός κι αν είναι μικρό συνοικιακό μαγαζί... τότε στέκει.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους !
Τώρα κατάλαβα. Μια διευκρύνιση μόνο :
Οταν είναι στου Καλογήρου είναι οφσάιτ, όταν είναι στο Καραϊσκάκη είναι πέναλτυ.

Βλαμμενος είπε...

sakafiora: κρυαδες!!!!!!!

Kopanatzis είπε...

@sakafiora:
εεεεεεεεεεετσι... ;)

KitsosMitsos είπε...

Μ'αυτό το παράδειγμα ξέχασα τι σημαίνει οφ-σάιντ. Βάλτε κάτι πιο αντρουά λέμε!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.