Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

πονημα Νο 2....




νωρις ειναι ακομα αλλα των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν,οποτε δωστε βαση...

Βρετανοί επιστήμονες επεξεργάστηκαν ένα μαθηματικό τύπο για τη δημιουργία του τέλειου σάντουιτς με τυρί χάρη σε μια επιστημονικά υπολογισμένη δοσολογία μαγιονέζας, σαλάτας και τυριού τσένταρ, ανακοίνωσε ο υπεύθυνος της μελέτης στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ (νοτιοδυτική Αγγλία).

Η εξίσωση αυτή, η οποία λαμβάνει υπόψη εννέα μεταβλητές, τέθηκε στη διάθεση του κοινού στην ιστοσελίδα www.cheddarometer.com, ώστε οι χρήστες του Ίντερνετ να μπορούν να φτιάξουν το σάντουιτς στα μέτρα τους προσαρμόζοντας την ποσότητα του τσένταρ αναλόγως με τα επιλεγμένα συστατικά.

Για τους μαθηματικούς, ο τύπος είναι W=[1 + ((bd)/6.5)) - s + ((m-2c)/2) + ((v+p)/7t)] (100 + l/100).

"W" είναι το πάχος του τσένταρ σε χιλιοστά, "b" το πάχος του ψωμιού και "d" η σύστασή του (λευκό, ολικής αλέσεως...), "s" είναι η ποσότητα της μαργαρίνης ή του βουτύρου και "m" ο όγκος της μαγιονέζας. Οι άλλες παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη είναι οι ποσότητες από το μαρούλι ("I"), τις πίκλες ("p") και την τομάτα ("v").

Ο τύπος είναι το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Τζεφ Νιούτ στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Κατά την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα πειραματόζωα και περίπλοκα εργαλεία μέτρησης για να μελετηθούν πολλές εκατοντάδες είδη τσένταρ και να εντοπισθεί, βάσει της γεύσης και της υφής, η απαραίτητη ποσότητα αναλόγως των διαφόρων προστιθέμενων συστατικών

Καλη ορεξη βρεεεε....

7 σχόλια:

Γιώργος Τ. είπε...

Ρε, δεν πάμε καλάαααα.... Το φαΐ δεν θα γίνει επιστήμη.. Μία φέτα τυρί (ενίοτε και δύο), μία φέτα γαλοπούλα (ή ζαμπόν, σαλάμι, καπνιστό) και άφθονη μαγιονέζα.. Αυτή είναι η σωστή δοσολογία!!!!

Βλαμμενος είπε...

καλα εκανα τρελη μεταγραφη στο βλακεια...ΕΥΑ.....ευγε παιδι μου...συντομα αμα συνεχισεις ετσι θα παρεις το ποστο του Κοπανατζη...

Εύα είπε...

γιωργο,αγγλοι νομιζω την εβγαλαν την εξισωση,αυτο τα λεει ολα :-)
Αρχηγε,οτι μπορω κανω,χαχαχα!Ολα για τη δοξα...της σελιδας τουτης φυσικα!

mahler76 είπε...

όλες τις μαλακίες από την Αγγλία θα τις ακούσουμε...

KitsosMitsos είπε...

Εμείς απλώς τα τρώμε...

gremiii είπε...

W=[1 + ((bd)/6.5)) - s + ((m-2c)/2) + ((v+p)/7t)] (100 + l/100).

"W"= πάχος ταραμά (mm),
"b"= πάχος παντόφλας,
"s"= ποσότητα βουτυρομπεμπέ που θα το φάει κλπ κλπ

Να φτιάξω κανά ντάκο, να γίνουμε;

Εύα είπε...

ντακο?μεσα με χιλια κι αμεσα γιατι αρχισε η σιελορροια μονο με τη σκεψη!(τςτςτςτς,γυναικα κι αυτη!)