Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Merry Christmas ... xo xo xo

Αγαπητοί αναγνώστες,

όπως πάντα το Βλακεία, πιστό στις παραδόσεις, στην οικογενειακή παράδοση και στο πνεύμα των ημερών σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και σας κάνει ένα μοναδικό δώρο. Για τις γιορτινές τούτες μέρες σας δίνει τις χρήσιμες και απαραίτητες οδηγίες για το ....σούβλισμα του αρνιού.....



Θα χρειαστείτε:
Ένα αρνί ολόκληρο γύρω στα 11-12 κιλά. Σούβλα, ψησταριά και κάρβουνα.Σύρμα και οπωσδήποτε μια πένσα.!Παίρνετε μια σούβλα με σταθερή “διχάλα”. Oι βιδωτές διχάλες με τον καιρό χαλάνε. Κατά προτίμηση η σούβλα πρέπει να είναι τετράγωνης διατομής και όχι στρογγυλής γιατί δεν σταθεροποιούνται τα σύρματα που θα δέσετε παρακάτω.Βάζετε τη σούβλα από τον “κώλο” του αρνιού σπρώχνοντας την διχάλα στο ψαχνό που έχουν τα καπούλια του ζώου. Σταματάμε όταν να βγει ή σούβλα από την γλώσσα του ! Μην τρυπάτε το κεφαλάκι (το πάνω) γιατί θα χάσετε τον καλύτερο μεζέ που είναι το μυαλό και αφετέρου δεν δείχνει επαγγελματισμό .Περνάμε από ένα κομμάτι σύρμα σε δύο σημεία στη ραχοκοκαλιά του και ένα ακόμα στο στο λαιμό του στα οποίο θα πρέπει να τοποθετήσουμε εξωτερικά και ένα μακρόστενο ξυλαράκι από 10cm και μετά να το δέσουμε γιατί σε αυτό το σημείο μετά από λίγη ώρα θα “πέζει” το σύρμα.Τοποθετούμε χιαστί τα πίσω πόδια πάνω από την σούβλα και δένουμε πόδια και σούβλα μαζί με σύρμα.Ένα παχύ αρνί 12-13 κιλά με αρκετό λίπος θα χρειαστεί γύρω στις 4 ώρες ψήσιμο, ενώ ένα μικρότερο 9-10 κιλά γύρω στις 3-3,5 ώρες.






και πάλι....


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και HAPPY NEW YEAR !!!!

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

Αυτό είναι πραγματικά Χριστουγεννιάτικο πόστ!!! Merry Christmas, Μαίρη Σκόρδου.

KitsosMitsos είπε...

Χοχοχο και σε σένα.