Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Κρήτη μου όμορφο νησί...

Επειδή στην Ελλάδα συνηθίζουμε να τα ισοπεδώνουμε όλα αποφάσισα να γράψω κάτι να υποστηρίξω τον τόπο που μεγάλωσα, την Κρήτη. Έχει δημιουργηθεί ένα επεισόδιο σε ένα ορεινό χωριό του Ρεθύμνου, το οποίο έδωσε αφορμή στην εξουσία αυτής της χώρας, δηλαδή στους δημοσιογράφους, να μιλάνε για την Κρήτη και τους Κρητικούς με προσβλητικά λόγια, με λόγια απαξίωσης για τους Κρητικούς.
Δεν είναι όλοι οι Κρητικοί χασισέμποροι, ούτε έχουν τα όπλα σπίτι τους για να σκοτώνουν τον κόσμο. Η Κρητικοί είναι απο τους πιο φιλόξενους λαούς στον κόσμο, όσοι την έχουν επισκεφτεί το γνωρίζουν, απο τα πίο ωραία νησιά της Ελλάδας και με τους πιο λεβέντες κατοίκους. Η λεβεντιά δεν είναι ούτε στα όπλα, ούτε στην παρανομία. Η άγρια όψη του Κρητικού, είναι μόνο επιφανειακή και από μέσα κρύβεται η φιλοξενία, η αγάπη, το φιλότιμο, ο αγνός άνθρωπος. Τα όπλα, τα οποία τώρα πια χρησιμοποιύνται μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις στα ορεινά χωριά, θέλουμε δεν θέλουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι μέρος της ιστορίας της Κρήτης, που ποτέ δεν υποχώρησε σε κανέναν κατακτητή χωρίς να αγωνιστεί, που πάντα υπερασπιζόταν το δικαίωμα της ελευθερίας του νησιού.
Οπότε όποιο κομπλεξ αν έχεις, εσύ που διαβάζεις το blog, εσύ που βλέπεις τηλεόραση και δυσσανασχετείς με τους Κρητικούς, εσύ βλάκα δημοσιογράφε μάθε οτι ο Κρητικός είναι αγνος, φιλότιμος και καλός και δεν θεωρεί οτι με τα όπλα και με τους τραμπουκισμούς θα λύσει τις διαφορές του. Η λεβεντιά δεν φαίνεται εκεί...εκεί σου έχουν δώσει να καταλάβεις οτι κρύβεται.

Η Κρήτη δεν είναι ούτε βεντέτες ούτε όπλα ούτε χασισοφυτείες...Βλάκες!!!

Θέ μου αν ξαναγεννηθώ
θέλω να βρεις τον τρόπο
να ξαναγίνω Κρητικός
και απ' τον ίδιο τόπο
----------------------------
Τραγούδι κάνει ο Κρητικός
κάθε χαρά και πόνο ,
και λέει ό,τι αισθάνεται
με μαντινάδες μόνο
-----------------------------
Κρήτη μου όμορφο νησί
γροικω την μουσική σου
λύρες , λαούτα ρυθμικά
παίζουν με τη φωνή σου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο βλαμμένο για πρώτη φορά μιλάς σωστά!!!!

"Κρήτη θα πει παλικαριά,
θα πει ανδρειοσύνη,
Κρήτη θα πει φιλότιμο,
τιμή και καλοσύνη!!!"

"χαίρομαι που είμαι κρητικιά
και όπου βρεθώ το λέω
με μαντινάδες τραγουδώ
με μαντινάδες κλαίω!"

Βλαμμενος είπε...

Για βουρλάκι καλά τα πας!!!

Kopanatzis είπε...

Μακάρι όλοι οι Κρητικοί να ναι σαν αυτούς που έχω γνωρίσει το τελευταίο 1 (...1 και κάτι) χρόνο!!! Όλα τα υπόλοιπα (Ζωνιανά, φυτείες, όπλα κλπ) είναι για λαϊκή κατανάλωση! Για να βλέπει ο "χαζός" κοσμάκης στη τηλεόραση και να κάνουν νούμερα τα... νούμερα!