Για φέτος τα Χριστούγεννα το εγκυρότατο Βλακεία σας προσφέρει την πασίγνωστη Βλαμμενόπιτα με γέμιση, για ξεχωριστές γιορτινές απολάυσεις...
Εχουμε και λέμε....
Υλικά:
33 αυγά χωρίς το ασπράδι (υπάρχουν φήμες οτι το ασπράδι κανει καλό στο μυαλό)
2 κιλά βούτυρο χωρίς κορεσμένα λίπη (προκαλούν ευφορία και γεύση)
6 σοκοφρέτες (επειδή μου αρέσουν..σλουρπ)
9 κιλά αλέυρι μπαγιάτικο...προτιμήστε το σκουλικιασμένo - πασίγνωστος προμηθευτής Σκουλήκι...φλιτ!
Εχουμε και λέμε....
Υλικά:
33 αυγά χωρίς το ασπράδι (υπάρχουν φήμες οτι το ασπράδι κανει καλό στο μυαλό)
2 κιλά βούτυρο χωρίς κορεσμένα λίπη (προκαλούν ευφορία και γεύση)
6 σοκοφρέτες (επειδή μου αρέσουν..σλουρπ)
9 κιλά αλέυρι μπαγιάτικο...προτιμήστε το σκουλικιασμένo - πασίγνωστος προμηθευτής Σκουλήκι...φλιτ!
1/2 κιλό μοσχαράκι...προσοχή..ΟΧΙ γάλακτος
2 κιλα χταπόδι αχτύπητο...
1 μαρμελάδα φράουλα
4 χαπάκια ληγμένα
4 1/2 κιλά φυστίκια - πασίγνωστος προμηθευτής ΚιτσοΜήτσος
2 κιλα χταπόδι αχτύπητο...
1 μαρμελάδα φράουλα
4 χαπάκια ληγμένα
4 1/2 κιλά φυστίκια - πασίγνωστος προμηθευτής ΚιτσοΜήτσος
Εκτέλεση
Πέρνουμε τον Κοπανατζή και χτυπάμε μαζί του τα αυγά το βούτηρο, την μαρμελάδα και μόλις αρχίσει και δένει ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι...όλα αυτα για περίπου 45 λεπτά ανάλογα το χτύπημα (αργό, γρήγορο κτλ). Στην συνέχεια σωτάρουμε το μοσχαράκι σε ξεχωριστή κατσαρόλα και ταυτόχρονα τρώμε την μια σοκοφρέτα. Μόλις ροδοκοκκινισει το μοσχαράκι ΄και εφόσον έχουμε απλώσει το μίγμα μας στο πυρέξ , αμολάμε το μοσχαράκι και ανακατεύουμε ελαφρως. Τρώμε και μια δευτερη σοκοφρέτα και ένα ληγμένο ΄χαπάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ : αν δεν φάτε τα ληγμένα αποκλείεται να έχετε την διάυγεια να φάτε την Βλαμμενόπιτα. Συνεχιζω....
Πέρνουμε τον Κοπανατζή και χτυπάμε μαζί του τα αυγά το βούτηρο, την μαρμελάδα και μόλις αρχίσει και δένει ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι...όλα αυτα για περίπου 45 λεπτά ανάλογα το χτύπημα (αργό, γρήγορο κτλ). Στην συνέχεια σωτάρουμε το μοσχαράκι σε ξεχωριστή κατσαρόλα και ταυτόχρονα τρώμε την μια σοκοφρέτα. Μόλις ροδοκοκκινισει το μοσχαράκι ΄και εφόσον έχουμε απλώσει το μίγμα μας στο πυρέξ , αμολάμε το μοσχαράκι και ανακατεύουμε ελαφρως. Τρώμε και μια δευτερη σοκοφρέτα και ένα ληγμένο ΄χαπάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ : αν δεν φάτε τα ληγμένα αποκλείεται να έχετε την διάυγεια να φάτε την Βλαμμενόπιτα. Συνεχιζω....
Χώνουμε το πυρέξ στο φούρνο για 10 λεπτά και μετά ψιλοκόβουμε τα χταπόδια και τα πετάμε απο πάνω...Τρώμε μια σοκοφρέτα και 2 ληγμένα. Βάζουμε το γλυκό (Θεός να το κάνει) στον φουρνο για 3,5 λεπτά και τρώμε τις υπόλοιπες σοκοφρέτες και ότι χαπακι έχει απομείνει. Βγάζουμε το γλυκό τελοσπαντων τι είναι αυτό απο το φούρνο το αφήνουυμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι τα φυστίκια και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Μέχρι τότε έχουν επιδράσει και τα χάπια και μπορούμε να δοκιμάσουμε. Σερβίρεται και με παγωτό - βανίλια για ιδανικό συνδυασμο.
Καλή Όρεξη
24 σχόλια:
Πάω να την φτιάξω τώρα αμέσως..
Καλημέρα.
Είπα και γω να ξεκινήσω τη μαγειρική σου, αλλά μου λείπουν οι σοκοφρέτες! Δε θα δέσει το γλυκό έτσι!
Καμιά εναλλακτική;
Μήπως γιατρεύει και την τρέλα;Αν είναι να μη φάω.
τρωγε εσύ αγόρι μου άφοβα δεν υπάρχει γιατρικό στην τρέλα σου...
υγ: οχι χωρίς σοκοφρέτες δεν δένει το γλυκό
trexw na th ftia3w
an de gyrisw esy 8a ftais
αν παρατηρησες καλα ο τυπος στην φωτο ειναι μετα που εχει φαει την βλαμμενοπιτα...δλδ...οποιος τρωει δεν ξανατρωει ποτέ...γενικα!!!
ο μαγειρας ειναι κουδουνιστρα ?
φλιτ.....πασιγνωστε προμηθευτη...
φανταστικε βασιλακη αγιε ..μου φερνεις επιστρωμενο προμηθευτη ε?
Επειδή ο βλαμμένος δε σας τα είπε όλα (τρώω μια σοκοφρέτα), η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί (τρώω μια σοκοφρέτα) και σαν βασιλόπιττα (τρώω μια σοκοφρέτα) για το βράδυ (ή το πρωινό) της πρωτοχρονιάς! Η μόνη αλλαγή (τρώω μια σοκοφρέτα) που χρειάζεται στη παραπάνω συνταγή είναι (τρώω μια σοκοφρέτα):
Υλικά:
Ένα νόμισμα
Εκτέλεση:
Αντίθετα από όλες τις συνταγές βασιλόπιτας, εμείς δε παραχώνουμε το νόμισμα (φλουρί) στο τέλος αλλά το προσθέτουμε μόλις αρχίσουμε να χτυπάμε τα αυγά... και όπου κάτσει!!!
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο mama(blammenou)kouzina.gr!
ναι τρωγε εσυ σοκοφρετες χωρις ληγμένα και μετα αμα καταντησεις χειροτερος απ οτι εισαι (δλδ σαν εμενα) θα μου ζητας ευθυνες....
Κι επειδή έχω χρέος να σας προστατεψω όλους...μην ξεχάσετε να προσθέσετε στη συνταγη και 30 ml υδροχλωρικό οξύ...Ε αφού θα το επιχειρήσετε καντε το τουλάχιστον σωστά!!!! Μην υποφέρετε μετά...Κρίμα είναι!!!
εσυ μαλλον κανεις παρεα με το σκουλικι... δεν υπαρχει αλλη εξηγηση!!! :-))))
@pandwra μεγάλη μας τιμή ... αφου οι γυναικες του μπλογκ δεν μαγειρευουν αναλαβαμε εμεις...οι αντρες!!!
@purple Καλά δεν ειναι αναγκη να το δημοσιοποιούμε...δεν ειμαι και πολυ περήφανος..παντως ναι...δυστυχως αληθεια ειναι...
@σκουληκι Μην ακους τι λεω ερωτα...για τα ματια του κοσμου...
λάθος επάγγελμα διάλεξες με φαίνεται!!έπρεπε να ανοίξεις εστιατόριο.τουλάχιστον 4 αστερια μισελέν...
ειρωνιες διακρινω και μαλιστα τυπου Οτι να ναι...
ε τι θα μπορουσαν να ναι...οτι να ναι
φυρί φυρι το πατε να σας κανω το τραπεζι...
κατι μου λεει οτι θα σε προλαβει η Ελε κ δε θα χω απο κει και περα και πολλες ευκαιρίες να μου ξανακανουν το τραπεζι.δε βλεπεις,συνεχεια μας απειλει!
Συγνώμη grand chef,
αλλά τον Κοπανατζή που χτυπάμε στην αρχή με τα αυγά και το βούτυρο πού τον βρίσκουμε? Τον πουλάνε στα σούπερ μάρκετ ή τον δανειζόμαστε μεταξύ μας? Πρέπει να ζητηθεί η συγκατάθεσή του πριν τον ρίξουμε στο μίξερ ή είναι καλόβολος και έχει δεχτεί εκ των προτέρων?
Ευχαριστώ.
@gademissa
Αρχικά θέλω να σου δώσω συγχαρητηρια για την τελευταία σου ανάρτηση...χθες την διαβαζα...μερικα κομμάτια ειναι τοσο αστειααααα....
Δευτερον να σε ενημερωσω οτι ο Κοπανατζουλης μας ειναι διαθεσιμος για οποιον 8ελησει να κανει την συνταγη..συγκαταθεση δεν χρειαζεται..υπάλληλος ειναι δεν θα σηκωσει και κεφαλι η εργατική ταξη...οποτε θες πες μου να στον στειλω πακετο..κλεισε μονο γιατι υπάρχει ζητηση!
@Κοπανατζή... ετοιμάσου σε ζητάει ο κόσμος..
Τι να πω ρε βλαμμένε...σε παραδέχομαι!Φημιζόμουν για τη μαγειρική μου αλλά ομολογώ ότι εσύ με ξεπερνάς!Νομίζω όμως ότι παραμένω πρώτη στις καλλιτεχνικές δημιουργίες στην κουζίνα... Coca cola στο ταβάνι, κρέπα στον απορροφητήρα...
Thanks!
:-)
Δημοσίευση σχολίου